NYITOK Hírek

« Hírek

Nyíradonyi sikertörténet

2019.01.28
Nyíradonyban szívesen fogadták az emberek a NYITOK központot, az áttörést azonban az jelentette mikor elindultak az első képzések.

Szerencsére nagyon jó tanárokkal dolgozunk együtt, így a résztvevők mindig családias légkörben töltötték a tanórákat.

Nagyon pozitív élmény volt számomra az informatika program. Zömében idősebb korosztály jelentkezett. Munkahelyükön nem volt szükség arra, hogy az IT eszközöket használjanak. Azonban sokuk elmondása szerint, ahogy kirepültek a gyerekek otthonról feléledt bennük a vágy, hogy hatékonyabb módon tudják a kapcsolatot tartani velük és az ismerősökkel. Sokan nézegették a gyerek által otthon hagyott számítógépeket, laptopokat, de használni nem merték, féltek, hogy esetleg elromolhat.

A NYITOK informatikai képzésen korszerűen felszerelt teremben ismerhették meg az internet és a számítógép nyújtotta előnyöket. Az első órán félve nyúltak a laptophoz, ismerkedtek a billentyűzettel. Sokan annyira lelkesek voltak, hogy az óra előtt bejöttek hamarabb hogy tudjanak gyakorolni. Mikor „kicsengettek” vidám beszélgetésekre érkeztem mindig a terembe, mindenki elkezdte használni a levelezési rendszereket és a közösségi médiát, ezáltal elkezdték otthon is tartani egymással a kapcsolatot.

Mire lezárult a képzés minden résztvevő beköttette otthonra az internetet, és akinek nem volt még beszerzett egy számítógépet. Nagy örömmel láttam, hogy akik csak ismerkedtek ezzel a világgal szöveget gépeltek, kivágtak, beillesztettek és folyékonyan ültették gyakorlatba, amit eddig tanultak.

Ezekért a pillanatokért érdemes dolgozni! Továbbra is várok mindenkit a Nyíradonyi Tanulási Központba!