NYITOK Hírek

« Hírek

Könyvet NYITOK

2019.10.14
A Nyitott Tanulási Központ hálózatunk mind az 52 helyszínén a 2019.09.30.-2019.10.11. közötti időszakban a gyerekeké volt a főszerep.

Mint sokan tudják szeptember 30-án ünnepeltük, „a nagy mesemondónk”, Benedek Elek 160. születésnapját. Ennek kapcsán jött az ötlet, hogy erről méltóképpen meg kell emlékeznünk. A tanulási központjainkban lévő kollégák nagy izgalommal vetették bele magukat a különböző programok megszervezésébe, hogy a gyerekek akár az egész napot eltölthessék nálunk. Fő szempont volt, hogy a játékok mellett kifejezhessék kreativitásukat is, és lehetőségük legyen játszva tanulni, hisz az életen át tartó tanulást soha nem lehet elég korán elkezdeni.

A program megvalósulásában Győrfi Pál nagykövetünk is nagy szerepet vállalt, hisz ha személyesen nem is tudott mindenhol ott lenni egy videóval kedveskedett, amin gyermekének olvas mesét. A gyerekek ezt nagy élvezettel hallgatták végig, és sok helyen nekik is megjött a kedvük a meseolvasáshoz. A gyerekek egy része szüleik/nagyszüleik segítségével olvastak egymásnak mesét, míg mások figyelmesen hallgatták őket. Néhány központunkban gitárszó is felcsendült, és gitározó munkatársunkat körbe ülve énekeltek kicsik és nagyok egyaránt. Természetesen a játékokra is gondoltunk, hisz a résztvevő gyerekek különböző készségfejlesztő játékokkal is sokat játszottak, mindemellett rengeteget rajzoltak és színeztek.

Elégedetten tekintünk vissza az eseményekre, és türelmetlenül várjuk a következő hasonló programunkat, hisz a folyamatos tanulás, fejlődés létfontosságú életünk során.