NYITOK Hírek

Hírek

Békési Tanulási Központunk egyik legsikeresebb képzése az angol

2020.09.04-én Korda György és Balázs Klári új nagyköveteinkként mutatkoztak be a TV2 Mokka című műsorában.

Pécsi Tanulási Központunkban a múlt hét a tanúsítványok kiosztásáról szólt

Egy jó szakma kitanulásának már nem lehet anyagi akadálya, 2021. áprilisától ugyanis már igényelhetőek a képzési hitelek - tájékoztatta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t.

Képzésünk egyik legnagyobb előnye, hogy gyakorlati tudást biztosít, főleg a kommunikáción van a hangsúly, illetve azon, hogy a tanuló magabiztosan tudja használni azt a tudást, amit megszerzett.

Balassagyarmaton tartottunk sajtótájékoztatót, melynek célja a kifejezetten vállalkozásoknak szóló ingyenes képzési programunk bemutatása volt.

A NYITOK képzéseinek elvégzését követően már több mint 10 000 fő szerzett tanúsítványt.

Zalaegerszegi Tanulási Központunk néhány hónapja nyitotta meg kapuit a tanulni vágyók előtt.

Keszthelyi Tanulási Központunk elsők között indította el az online képzéseket még április elején, melyek közül a Vállalkozó leszek és a Prezentációkészítés a gyakorlatban képzéseinknek van hatalmas sikere.

Nyíregyházi Tanulási Központunk segítségével kezdték el a barátnők az Excel táblázatkezelő program kezdőknek elnevezésű e-learning képzésünket.

Nyíradonyi Tanulási Központunk segítségével március végén 8 tanulni vágyó kezdte el a Hatékony önmenedzsment képzésünket e-learning formában.

Szervezetünk az elmúlt hetekben folyamatosan azon dolgozott, hogy képzéseinket a veszélyhelyzet ideje alatt is zavartalanul el tudják végezni a tanulóink.

A Magyar Közlöny 55. számában 2020. március 26-án megjelent és 2020. március 27-én hatályba lépet kormányrendelet átmeneti változást hozott a felnőttképzésben is.

Munkatársaink aktívan dolgoznak az online képzési palettánk bővítésén és, hogy képzéseink minél szélesebb körhöz eljussanak

Tatai Tanulási Központunkban a tanulók átvették a sikeresen lezárult angol képzésünk tanúsítványait.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve, három különböző típusú ingyenes vállalkozói képzést indít a NYITOK Eger városában.

A NYITOK KKV Kiválósági Programjában célul tűzte ki a cégek munkavállalóinak kompetencia növelését, hogy a képzést elvégző alkalmazottak munkájukban még hatékonyabbak, önállóbbak és magabiztosabbak legyenek, ezáltal pedig a cég teljesítményének növekedését is elősegítik.

2020. február 20-25. között zajlott a messze földön híres téltemető, tavaszköszöntő, termékenységvarázsló népszokás, a Mohácsi Busójárás, mely Hungarikum és az UNESCO Szellemi Kulturális Világörökségének is része.

Kecskeméten már évek óta várja a tanulni vágyókat a Nyitott Tanulási Központ, most azonban a kis- és középvállalkozások munkavállalói részére indít főképp képzéseket.

Debreceni eMűhelyünkben az egyik legnagyobb sikerű képzésünk az angol, hisz az elmúlt fél évben már több mint 30 képzést indítottunk.

2020.02.13-án a Kecskeméti eMűhelyünkben tartottunk szakmai workshopot.

2020.02.06-án egy workshop keretén belül hivatalosan is megnyitottuk Nyíregyházi Nyitott Tanulási Központunkat.

A Paksi Atomerőmű tervezett bővítése kapcsán hamarosan szükségessé válik a minimális orosz nyelvtudás Pakson

Kisújszállási Tanulási Központunkban a szövegszerkesztés a gyakorlatban elnevezésű képzésünk aratott hatalmas sikert

Pápán tartottunk kihelyezett képzést a Magyar Honvédség néhány tagjának.

Mohácsi tanulóink Berlinben próbálták ki a NYITOK-ban megszerzett német tudásukat

Új Tanulási Központunk nyílt Nyíregyházán

Gitározással és énekléssel búcsúzott az oktató a résztvevőktől

A Magyar Honvédség 70 tagja vesz részt képzéseinken.

2019.12.05-én Budapesten megrendezésre került az EPALE – AL Agenda projekt „Eredmények és jó gyakorlatok a felnőttkori alapkészségfejlesztés terén” elnevezésű szakmai rendezvénye, melyen lehetőségünk volt részt venni, illetve bemutatni a NYITOK programot. A képzéseinkről és a felnőttképzés szükségességéről Papp Viktor a NYITOK szakmai koordinátora tartott előadást.

A legelső díszített ablak a Szekszárdi Nyitok Tanulási Központ, Béla király téri utcafrontján látható.

November 21-én jutalmaztuk a három legszebb alkotást illetve két különdíjat is adtunk.

2019.10.18-án a Paksi Energiaházban került megrendezésre a „KKV kiválóság program” nevű konferenciánk, mely lehetőséget nyújtott a régióban lévő cégek részére a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért szervezet, azon belül a NYITOK projekt megismerésére.

Október 15-én ünnepeltük a felnőttképzés napját, melynek alkalmából Nyitott Tanulási Központjainkban „Generációk közötti tudásátadás” néven tartottunk nyílt napot.

Hivatalosan is megnyitottuk Paksi Nyitott Tanulási Központunkat, amely a Paksi Ipari Parkban található.

2019.10.14.
A Nyitott Tanulási Központ hálózatunk mind az 52 helyszínén a 2019.09.30.-2019.10.11. közötti időszakban a gyerekeké volt a főszerep.

Munkatársaink sok kérdésre kaptak választ az oktatótól, találkoztak új felvetésekkel, valamint számos megoldási példával, tanáccsal lettek gazdagabbak.

2019. augusztus 13-án Derecskén tartottunk szakmai workshop rendezvényt, a helyi Nyitott Tanulási Központban.

A NYITOK remek kezdeményezés, hiszen ingyenessége révén mindenki számára elérhető tudást biztosít.

2019. július 29-én a Salgótarjáni Nyitott Tanulási Központunkban tartottunk szakmai workshop rendezvényt.

2019. július 25-én délelőtt a mosonmagyaróvári cégek számára tartottunk workshopot. A helyi Tanulási Központban megrendezett esemény célja a Mosonmagyaróvár és a térségében működő vállalkozások számára elérhető egyedülálló, INGYENES képzési lehetőség, valamint a legújabb iparág-specifikus kompetencia-fejlesztési programok ismertetése volt.

2019.06.06.-2019.07.11 között német kezdő NYITOK képzés zajlott Kapuváron.

Balassagyarmaton tartottunk szakmai workshop rendezvényt a helyi Tanulási Központban. A Tanulási Központ a belváros szívében található, s szeretettel várja a tanulni vágyó felnőtteket.

2019. június 27 - én Balatonföldváron jártunk. Utunk gyönyörű tájakon át vezetett, s nagy örömmel töltött el minket a gyönyörű Balaton látványa, mely érkezésünkkor fogadott minket.

2019. június 25-én, kedden délelőtt gyönyörű helyen jártunk, a Mátraderecskei Nyitott Tanulási Központban. A Tanulási Központ a Mofetta patinás épületében foglal helyet, így igazán szép környezetben tanulhatnak az ismeretbővítést célul kitűző felnőttek Mátraderecskén.

2019. június 25-én, kedden délután Debrecen-Józsán járt a NYITOK, ahol program vezetői bemutatták a vállalkozások számára kínált képzési lehetőségeket.

Szervezetünk, a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért az Európai Alapkészségfejlesztő Hálózat (European Basic Skills Network - EBSN) tagjaként szakmai kapcsolatot ápol számos Európában működő, szintén a felnőttek tanulását és munkaerő-piaci boldogulását célzó szervezettel.

Tamásiban lakom és itt is dolgozom a Művelődési Központban, ami helyt ad a NYITOK irodájának.

Nagy örömmel kaptuk a hírt Nagykanizsáról, hogy a helyi Nyitott Tanulási Központban tartott német tanfolyamon részt vett egy nagyon szorgalmas hölgy, aki épp a gyermekével volt várandós a tanfolyam alatt.

„Hárman vagyunk testvérek, Három nővér, mint Csehov drámájában… Nagy az összetartás közöttünk, így nem volt kérdés, hogy a nyelvtanulásnak is együtt fogunk nekivágni”. Így kezdte a beszámolót a képzésről Brigitta, a legidősebb testvér.

2019. május 16-án délelőtt Hajdúböszörményben lehetett megismerni a térség vállalkozóinak a NYITOK által kínált képzési lehetőségeket. Az ismertető rendezvény egy workshop sorozat keretein belül valósul meg.

A Hajdú Vidékfejlesztésénél dolgozik édesanyám, amelynek munkaszervezete egy irodaházban van a NYITOK Hajdúböszörményi tanulási központjával

A szervezők munkáját dicséri, hogy az angol tanfolyam rendkívül jól szervezetten, kifogástalan körülmények között, minden tárgyi feltételről gondoskodva zajlik.

Egy hölgy– aki, mivel vidékről a közlekedés számára gyér buszjáratokat okoz, rendre korábban érkezik az angol haladó tanfolyamunkra - háláját fejezte ki, hogy lehetőséget biztosítunk számára angol tudásának kiteljesítésére.

Zentai születésem okán szerbül, korábbi tanulmányaim által pedig németül beszélek. Az angol nyelvvel eddig még nem volt lehetőségem megismerkedni.

Az interneten tudomást szereztem erről a tanulási lehetőségről, amivel éltem is. Pozitív volt a fogadtatás, a csoporttársak, az oktatás tanmenete és maguk az órák is.

Nyíradonyban szívesen fogadták az emberek a NYITOK központot, az áttörést azonban az jelentette mikor elindultak az első képzések.

Zihné Horváth Éva a Nagykállói tanulási tanácsadónk szerint a Nőként érvényesülők és az Irányítom az életem tanulási programjaink több területen is hasznos lehet. Az volt a tapasztalata hogy ezekre a programokra a középkorú hölgyek nagyon szívesen jöttek.