NYITOK Hírek

« Hírek

Szekszárd karácsonyváró játék

2019.12.06
A legelső díszített ablak a Szekszárdi Nyitok Tanulási Központ, Béla király téri utcafrontján látható.

A Szekszárdi Adventi Ablakok játék már harmadik éve töretlen népszerűségnek örvend Tolna megyeszékhelyén.

Ezt a hangulatos kezdeményezést a NYITOK szekszárdi tanulási tanácsadója, Gyimóthy Levente indította el Szekszárdon még 2017-ben. A játék szervezésében, lebonyolításában Janó Attiláné, a 2017. Év Megye Önkétese is részt vesz.

A játék lényege, hogy december folyamán az adventi naptár szerint számozott – esetleg ki is világított - ünnepi kreációk díszítsék az utcákra nyíló ablakokat, minél egyedibb ötletekkel színesítve a város közterületeinek hangulatát. A karácsonyváró játékban 24 család mellett 22 cég is részt vesz, többek között a Szekszárdi Polgármesteri Hivatal több részlege, a Szekszárdi Katolikus Plébánia illetve a Levéltár is.

December elsejétől tehát sorra bukkannak fel a szebbnél szebb ünnepi összeállítások a legkülönbözőbb helyeken, hogy ünnepi díszbe öltöztessék a várost az adventi várakozásban.

A legelső díszített ablak a Szekszárdi Nyitok Tanulási Központ, Béla király téri utcafrontján látható. A soron következő ablakok képeiről a Szekszárdi Adventi Ablakok facebook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődő szemek. A szemet gyönyörködtető alkotások díjazása januárban várható, a kreációkat helyi művészeket is magában foglaló zsűri bírálja el, az értékelésben a szekszárdi NYITOK tanulási tanácsadója is részt vesz.