NYITOK Hírek

« Hírek

Átmenetileg módosították a felnőttképzési törvényt

NYITOK | 2020.03.27
A Magyar Közlöny 55. számában 2020. március 26-án megjelent és 2020. március 27-én hatályba lépet kormányrendelet átmeneti változást hozott a felnőttképzésben is.

A rendelet alapján a veszélyhelyzet időtartama alatt nem tarthatók személyes jelenlétet igénylő, kontaktórás képzések. A képzések kizárólag távolléti oktatás, távoktatás formájában, digitális képzésekként szervezhetőek meg, még abban az esetben is, ha jogszabály, támogatási szerződés, támogatói okirat rendelkezése, vagy a képzési program képzési formája ezt egyébként nem teszi lehetővé. A képzésben részt vevő személynek a veszélyhelyzet (2020.03.11.) és a rendelet hatálybalépése közötti kontaktóráról való hiányzása igazoltnak minősül. A már folyamatban lévő kontaktórás képzések esetében pedig a távoktatásban való részvételt ugyanúgy személyes jelenlétnek kell tekinteni. A bejelentett, de meg nem kezdett szakmai vizsgák lemondásra kerülnek, melyek esetében az új vizsganapok kijelölése a veszélyhelyzet megszűnését követően történik majd meg.


Szervezetünk már a veszélyhelyzet kezdetén meghozta azt a döntést, hogy az országszerte megtalálható 52 db Tanulási Központjaiban zajló személyes részvétellel járó képzéseit határozatlan időre felfüggeszti, hisz en számunkra az első, hogy óvjuk és védjük munkavállalóink és a képzésben résztvevőink egészségét. Ebben a nehéz időszakban is szeretnénk mindenki számára biztosítani a folyamatos tanulási lehetőséget, melyet az online és a távoktatási formában megvalósuló képzéseink segítségével valósítunk meg.

Weboldalunkon elérhetőek az általunk kínált, azonnal indítható e-learning tananyagok, melyek száma hétről-hétre folyamatosan bővül. Bevezetjük a „E-kontakt” képzéseinket, melyek célja, hogy távoktatás formában, egy korszerű informatikai rendszeren keresztül tudjuk csoportba szervezve egy időben, távoli hozzáférés keretében elsajátíttatni az azonnal használható tudást a képzésben résztvevő hallgatóink számára. Az „E-kontakt” képzéseink révén a „virtuális Tanulási Központjainkban” egy időben csoportos óráink szervezésével biztosítjuk a széleskörű képzéseinket a magánszemélyek és a hazai munkáltatók foglalkoztatottjai számára.


Hiszünk abban, hogy a megfelelően képzett, korábban szerzett tudását aktualizáló magánszemélyekre, munkavállalókra ezen nehéz időkben még nagyobb szükség van.